Pinterest testar idé Pin Sharing direkt till Facebook och Instagram Stories

Pinterest vill hjälpa användarna att maximera marknadsföringsvärdet av sina Idea Pins, med ett nytt alternativ som gör det möjligt att dela direkt till Instagram och Facebook Stories, komplett med ett vattenmärke från Pinterest.

Som framgår av den här tweeten från @whimchic kommer den nya processen att göra det möjligt för användare att åter dela sina Idea Pins via alternativet “Skicka”, med både Facebook och Instagram Stories listade som distributionskanaler.

Vilket kan vara ett bra sätt att maximera dina Pin Stories – jag menar Idea Pins – genom att dela dem till en potentiellt mycket bredare publik i Facebooks appar.

Det skulle kunna vara ett stort lyft för e-handelsvarumärken som vill öka medvetenheten, med direkt koppling till sin Pin-närvaro. Naturligtvis kan du också öppna en Facebook- eller Instagrambutik för att underlätta konverteringar, men om Pinterest är mer din grej, och Idea Pins är ett funktionellt sätt för dig att skapa övertygande innehåll, kan det hjälpa dig i din process.

Och Idea Pins har en del praktiska funktioner, som det lättåtkomliga “Ghost Mode” som hjälper till att rama in varje bild, och det nyligen uppdaterade musikkällarverktyget, som nu gör att alla spår du väljer spelas upp kontinuerligt genom alla dina Idea Pin-ramar, utan att du behöver redigera in det manuellt varje gång.

Att underlätta sammankoppling mellan Stories-verktyg kan också bidra till att öka värdet av dina ansträngningar, i huvudsak genom att återpublicera – även om det också är värt att skapa unikt innehåll för varje plattform, där det är möjligt, eftersom det kan bli upprepande att bara återpublicera samma innehåll på alla plattformar, och det kan misslyckas med att dra nytta av de individuella styrkorna hos varje nätverk och funktion.

Därför är vattenmärket på Pinterest viktigt här – markeringen kommunicerar att det finns mer till den här historien på Pinterest, vilket hjälper till att leda människor tillbaka till dina Pins, i motsats till att lämna det som en fristående kopia av ditt innehåll i Idea Pin.

Pinterest har bekräftat för SMT att det nya delningsalternativet testas, men att det inte är tillgängligt för alla ännu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *