Hacking är oönskat: Tiktok tar bort handböcker och handledningar

Behovet av IT-säkerhetsexperter ökar i hela världen. Trots detta raderar plattformar för sociala medier innehåll som förmedlar kunskap på detta område. Tiktok sägs vara särskilt aggressiv när det gäller att ta itu med hackande tiktoks.

Sociala medier är populära informationskällor, särskilt bland yngre användare. Tiktok är inget undantag. Här kan man inte bara lära sig hur man korrekt urkärnar en persika, utan också hur man hackar sig in på en webbplats. “Det ser ut som om vi har en match om administratörsbehörighet”, säger Serena DiPenti i en Tiktok. DiPenti delar regelbundet med sig av tips om hackning till sin publik på plattformen under aliaset shenetworks. DiPenti visar ett verktyg som kallas Hydra, som används för att knäcka lösenord. Webbplatsen som visas i videon är inte ett riktigt mål för attacken. DiPenti använder TryHackMe, en tjänst som gör det möjligt för människor att testa och utveckla sina egna hackningskunskaper i en kontrollerad miljö.  Samtliga erbjudanden leder kvalitativa bettingsajter som uppfyller kraven runt svensk spellicens och som bjuder på spelupplevelser i toppklass.

Klipporna avlägsnas trots meddelanden.

Detta hindrade dock inte Tiktok från att ta bort videon. Anledningen är plattformens policy för trakasserier och mobbning. Ett annat DiPenti-klipp måste också tas bort – trots att det uttryckligen anges att det är en utbildningsvideo. DiPenti fick till och med sitt konto tillfälligt avstängt.

Om du vill skydda dig mot hackarattacker, eller kanske till och med arbeta som professionell penetrationstestare, måste du förstå hur hackare arbetar. Känn till deras tekniker, förstå hur de tänker. Innehåll som DiPentis är underhållande för användare av sociala medier och introducerar dem till ämnet utan att överväldiga dem.

“Om du inte är medveten om potentiella säkerhetshot har du inget sätt att skydda dig”, säger DiPenti till Motherboard. “Säkerhetspersonal lägger ner tid och kraft på att skapa dessa tiktoks – om de måste förvänta sig att allt ska tas bort omedelbart kommer de att sluta.”

Dubbel moderering gör det möjligt för skapare att censurera sig själva

Andra konton har samma problem. Jonathan Boring, en annan skapare av cybersäkerhet, beskrev hur han skyddar sitt innehåll genom att censurera sig själv: Han undviker att använda termer som “hack”, “hacking”, “hacker” eller namn på särskilda hackverktyg i sina tiktoks. Videor som har något som helst att göra med cybersäkerhet eller hackning raderas nästan alltid. De återställs ofta, men endast om författarna motsätter sig att de tas bort. De vars Tiktoks alltför ofta anses bryta mot gemenskapens riktlinjer riskerar också att förbjudas. Det kan ta över 48 timmar att behandla ett överklagande, säger Boring till Motherboard.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *