Som Sveriges största sport kan fotbollen påverka och göra skillnad, det vet vi, men det gäller också för föreningarna att förvalta det ansvaret. För LFC är det inte bara titlar och guldjubel som gäller, utan även ett samhällsengagemang som är minst lika viktigt, ett engagemang som gör Linköping till en bättre stad.

Det råder väl knappast några tvivel om att klubben genomsyras av en stor dos positivism just nu. Som regerande svenska mästare har tjejerna från Linköping genomfört en imponerande säsongsinledning, vunnit sju av åtta matcher och dessutom kvalificerat sig till sin fjärde raka final i Svenska Cupen. Trots en stor förändring i spelartruppen har Kim Björkegren & Co. verkligen lyckats med lagbygget.

Fortsätter stjärnorna på den inslagna vägen även efter uppehållet, med start på söndag hemma mot Kvarnsvedens IK, kommer även 2017 att bli ett roligt år för alla LFC-fans. Jag tror också att fortsatta framgångar skulle föda nya initiativ och ge ytterligare kraft till klubbens samhällsengagemang, som redan nu är ett föredöme.

Att föreningen stärkt flickfotbollen i Linköpings kommun är ett faktum. Sedan de startade projektet FadderAkademin år 2014 har antalet registrerade spelare ökat med cirka 25 procent samtidigt som antalet lag blivit betydligt fler. Lägg därtill fotbollsfestivalen Winning Ground som är ett “statement” för dam- och flickfotbollen och som antagligen gjort avtryck långt utanför närområdet.

När det finns något ytterligare syfte, mer än bara mål, vinster och förluster, då är fotbollen som allra allra bäst.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *