Location East gick av stapeln

Det blev en heldag med lokalproducerad musik när endagarsfestivalen Location East gick av stapeln på Hallarna i helgen. Vår tidning träffade kvartetten bakom arrangemanget, dagarna före.

– Vi vill uppmärksamma de lokala artisterna och samtidigt främja Norrköping som musikstad, säger Adina Henriksson.

Tillsammans med Decireé Åkesson, Erica Damgaard och Linnea Larsson arrangeras festivalen som en del i det projektarbete som ingår i utbildningen på Kultur, samhälle och mediegestaltning på Linköpings Universitet där de går andra året.

– Norrköping är redan en musikstad med många arrangemang, men vi tycker att producentsidan saknas, säger linnea Larsson.

Idogt arbete

I två månader har de arbetat intensivt med att gräva i stadens musikskatt och skapa samarbeten för vad som skulle bli endagarsfestivalen Location East. Till sin hjälp har de haft flera etablerade kulturproducenter.

– Vi har haft ett helt otroligt stöd, inte minst från kommunen. Det är skönt att ha folk i ryggen som kan sin sak, säger Decireé Åkesson.

På uppgång

Under lördagen fick tolv akter i olika genrer, allt från singer songwriters till pop och elektroniskt, chansen att visa upp sig.

– Flera av artisterna har precis släppt nytt och fått skivkontrakt medan andra är på uppfart att slå igenom. Vi hoppas att festivalen blir en möjlighet för artisterna att mötas och utbyta erfarenheter, säger Decireé Åkesson.

Vill utveckla

Även om de medger att de tagit sig an en väl seriös uppgift, har kvartetten fått blodad tand.

– Det vore jätteroligt att kunna utveckla festivalen även till andra orter här i länet, säger Adina Henriksson.

– Vi är duktiga på det här så det vore spännande att få sprida den, foyller Decireé Åkesson i.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *