Igår lanserades den nya tjänsten WyWallet, vilket är en mobil plånbok. Tjänsten tillhandahålls av Sveriges fyra stora operatörer 3, Tele2, Telenor och Telia. Med WyWallet så kan du köpa SMS-biljetter, snabbt skicka pengar till en kompis med bara telefonnumret, ladda kontantkort och handla på nätet.

Från och med igår, då tjänsten lanserades har alla 3, Comviq, Halebop, Tele2, Telenor och Telia -kunder möjlighet att;

  • Överföra pengar till andra med en av ovanstående operatörer
  • Betala SMS-tjänster, exempelvis lokaltrafiksbiljetter
  • Handla på nätet i deltagande butiker
  • Ladda alla operatörers kontantkort
Denna tjänst är ganska efterlängtad då den till viss del kommer underlätta möjligheten att exempelvis dela på restaurangnotan eller om man köper något på t.ex. Blocket. Även att betala direkt med mobilen i vanliga mataffären kommer kanske rentutav underlätta då man slipper springa runt med massa kort – något som vore väldigt skönt!
Senaste tiden har vi sett en ökning av vad man gör i mobilen, man kan använda mobilen istället för kundkort och nu även som ett helt nytt betalmedel. Detta är en utveckling som är väldigt positiv – men vi måste se till att det inte går allt för snabbt framåt då alla kanske inte händer med i samma takt som många ungdomar gör. Säkerheten får ej heller äventyras heller. En fråga man kan ställa sig är, vad händer om jag tappar bort mobilen? Är alla mina kort borta och hur gör jag för att spärra mitt konto? Jag tror inte att alla vet hur det fungerar idag.

Nu från start finns tjänsten för iPhone och Android, appen finns att hitta i respektive programbutik. Ni kan läsa mer om WyWallet på www.wywallet.se

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *