Boulebana invigd i Skäggetorp

I lördags invigdes en ny boulebana i Skäggetorp. Det är efter ett samarbete mellan Willhem och lokala hyresgästföreningen i Skäggetorp som man bland annat fått tillstånd boulebana samt en hel del annat som ska leda till gemensamma mötesplatser.

I området kring Väpnaregatan fram kom det önskemål om en Boulebana. En önskan som n blivit förverkligad.

Skapar mötesplatser

Peter Särud, fastighetschef  Willhem, var den som klippte bandet för den nya boulebanan och han invigningstalade tillsammans med Tommy Blomqvist från Hyresgästföreningen därefter bjöds besökarna på korv och kaffe.

– Vi har har sedan länge ett gott samarbete med hyresgästföreningen lokalt och sedan tre år tillbaks håller vi tillsammans på med ett trädgårdsprojekt som går ut på att utvecklas utemiljön i kvartersparkerna vid vårt fastighetsbestånd i Skäggetorp, berättar Peter Särud och fortsätter.

– Vi arbetar etappvis med detta och tillsammans med hyresgästerna tittar över hur kvarteret ser ut idag och vad vi kan göra för att utveckla det.

Viktigt med trygghet

I samma kvarter som boulebanan ligger har man också tagit fram grillplatser, rensat bland buskar, skapat tryggare och trivsammare miljöer.

– Vi har monterat ny utebelysning och helt enkelt skapat bättre förutsättningar för en gemensam mötesplats för de boende. Vårt mål har varit att skapa mötesplatser där alla oberoende av ålder, nationalitet och kön ska trivas tillsammans, känna sig trygga i att umgås med varandra.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *